Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Όχι άλλες θυσίες! Αποκατάσταση μισθών-συντάξεων σε 24 ώρες!

Όχι άλλες θυσίες! Αποκατάσταση μισθών-συντάξεων σε 24 ώρες!:
Με λίγα λόγια:  Από την Εκπομπή ΑΕ με τον Δημήτρη Καζάκη

Όχι άλλες θυσίες! Αποκατάσταση μισθών-συντάξεων σε 24 ώρες!


Πρώτο βήμα : Η εθνικοποίηση και δημόσιος έλεγχος και εκκαθάριση της Τράπεζας της Ελλάδος και των άλλων μεγάλων τραπεζών.

Δεύτερο βήμα και πριν καν υπάρξει εθνικό νόμισμα:  Για κάθε Έλληνα που ανήκει στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό ανοίγεται ένας τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο κατατίθενται αναδρομικά και στο ακέραιο όλες οι απώλειες που είχε μέχρι σήμερα από τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Τρίτο βήμα: Διαγράφονται όλα τα χρέη προς τις τράπεζες μια και αναδημιουργείς το τραπεζικό σύστημα, από αυτό που είναι μέχρι σήμερα, σε κάτι νέο.

Τέταρτο βήμα: Κάθε πολίτης αποκτά μια απλή κάρτα συναλλαγής με την οποία κάνει όλες του τις συναλλαγές και αγορές, καθώς σε κάθε εμπορική επιχείρηση εγκαθίσταται μια απλή μαγνητική υποδοχή.

Όλες του οι αγορές χρεώνονται στον λογαριασμό του που περιέχει τις επιστροφές από τις περικοπές που έγιναν με τα μνημόνια.

Μέσα σε ένα 24ωρο αρχίζει να κινείται η αγορά και η οικονομία θα εκτιναχθεί, αν ταυτόχρονα σπάσεις τα καρτέλ στην αγορά, κάτι που είναι πολύ απλό να γίνει, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.

Στο μεταξύ αρνούμαστε το χρέος και δρομολογείται η είσοδος σε εθνικό νόμισμα που θα χρειαστεί περίπου 6-8 μήνες.

Οι κάθε είδους πιθανοί εκβιασμοί από την μεριά των δανειστών δεν μας ενδιαφέρουν μια και δεν αναγνωρίζουμε το χρέος.
 *******
Και... κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ ας μας εξηγήσει επιτέλους πώς ακριβώς θα ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική εντός του ευρώ και σε αυτό το ευρωπαϊκό και διεθνές τοπίο. Κάποιος ας απαντήσει επιτέλους με επιχειρήματα στον Καζάκη πώς ο Τσίπρας, όταν γίνει κυβέρνηση, θα ανακόψει την πορεία προς την πείνα και την εξαθλίωση, όντας μέσα στο ευρώ και αποδεχόμενος το χρέος!
                                               *******
Όσο για την άποψη "το χρέος να το πληρώσουν οι έχοντες" ο Καζάκης αναρωτιέται: και γιατί οι κατέχοντες να πληρώσουν το χρέος και να μην πληρώσουν με αυτά τα ίδια χρήματα τις ανάγκες του λαού;
Αναρτήθηκε από  Κεράσια και Κρίνοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου