Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Δικαιώνεται το ΕΠΑΜ σε πολύ σύντομο διάστημα!«Φουρτούνα» στους Ανεξάρτητους Έλληνες

Δικαιώνεται το ΕΠΑΜ σε πολύ σύντομο διάστημα!«Φουρτούνα» στους Ανεξάρτητους Έλληνες:

 
 Του Δ.Κυπριώτη



ΣΧΟΛΙΑ: 

Το ΕΠΑΜ στην προσπάθεια υλοποίησης των αποφάσεων του 1ου συνεδρίου του, σχετικά με την πολιτική συμμαχιών που θα έπρεπε να ακολουθήσει και συγκεκριμένα  στη διάρκεια των διερευνητικών  συνομιλιών του  με τα άλλα  κόμματα (από ΚΚΕ έως και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) την περίοδο πριν από τις πρώτες εκλογές του 2011,  είχε εντοπίσει την αρνητική στάση που θα είχαν συγκεκριμένα στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην ιδέα-πρόταση δημιουργίας ενός ευρέως αντιμνημονιακού μετώπου, που ηταν  και η επιθυμία της πλειοψηφίας των Ελλήνων, όπως έδειχναν οι  σφυγομετρήσεις της κοινής γνώμης!  Τότε δόθηκαν διαβεβαιώσεις από την ηγεσία των ΑΝ. ΕΛΛΗΝΩΝ ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα!!  


Η μη συμφωνία του ΕΠΑΜ με τους ΑΝ. ΈΛΛΗΝΕΣ  την περίοδο εκείνη, ίσως να δυσαρέστησε  έναν  αριθμό μελών και φίλων του που θα επιθυμούσαν  τη συνεργασία αυτή, αν και ενδεχομένως να μη αντιλαμβανόντουσαν τότε ότι η συνεργασία δεν είναι μόνο ένα περιστασιακό άθροισμα ποσοστών, αλλά πρέπει να στηρίζεται έστω και στα ελάχιστα  βασικά της  σημεία σε αρχές, που θα μπορούν να υποστηρίξουν μια βιώσιμη, ειλικρινή και ισότιμη συνεργασία με σοβαρές αξιώσεις στα πολιτικά δρώμενα της χώρας!


 Για το ΕΠΑΜ τα αγκάθια της ενδεχόμενης συνεργασίας  είχαν εντοπιστεί   πολύ νωρίς, ακόμη και σε επίπεδο  στελεχών των ΑΝ. ΕΛΛΗΝΩΝ και είχαν αναφερθεί  στην ηγεσία τους, αφού ήταν ολοφάνερο ότι ορισμένα στελέχη προερχόμενα από το σκληρό πυρήνα της ΝΔ και όχι από τη λεγόμενη ''λαική δεξιά'' δεν έβλεπαν με ''καλό μάτι'' τη δημιουργία μετώπου, πέρα και πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές αριστεράς - δεξιάς!


Η συνεργασία του ΕΠΑΜ και των ΑΝ.. ΕΛΛΗΝΩΝ δεν προχώρησε όπως είναι γνωστό, αφού δεν βρέθηκαν οι κοινοί τόποι (ισότιμη και ειλικρινής συνεργασία αρχών) όπως ακριβώς  και δεν αμβλύνθηκε  το πρόβλημα με τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛΗΝΩΝ που από τότε δυσφορούσαν με τις διευρυμένες και από τα  αριστερά συνεργασίες.


Τώρα  το συγκεκριμένο θέμα  φάνηκε έντονο τις μέρες μας, επειδή  το φλερτ μεταξύ  των ΑΝ.. ΕΛΛΗΝΩΝ και του  ΣΥΡΙΖΑ άρχισε όχι μόνο να φημολογείται και να διαχέεται από όλες τις κατευθύνσεις, αλλά ακόμη  και να ευλογείται από πολλούς παράγοντες τόσο του  εσωτερικού όσο  και του  εξωτερικού!


Έτσι το ρεπορτάζ που καταγράφεται σήμερα ως μία πραγματικότητα,  δικαιώνει ΑΠΟΛΥΤΑ και τις θέσεις μας, όπως εκφράστηκαν προεκλογικά, αλλά και την ΑΠΟΦΑΣΗ μας να μην προχωρήσουμε σε εκλογική συμμαχία με τους ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ,  έστω και αν μπορούσαν  να είχαν υπάρξει ''οφέλη'' από μία τέτοια συνεργασία, που  θα ήταν όμως  έξω από την πολιτική αρχών που είχε ψηφίσει η πλειοψηφία του συνεδρίου του ΕΠΑΜ!

''Φουρτούνα στο σκάφος'' των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Τριγμούς στο εσωτερικό του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων προκαλεί η σκληρή κριτική που άσκησαν στον πρόεδρο, Πάνο Καμμένο, οι κύριοι Χρήστος Ζώης και Κώστας Μαρκόπουλος, κατά τη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής.

Οι κύριοι Ζώης και Μαρκόπουλος επέκριναν την στρατηγική του προεδρου του κόμματος, ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση.

Όταν ειδοποιήθηκε για όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκειά της, ο κ. Καμμένος έσπευσε σε αυτήν και, παίρνοντας το λόγο, τόνισε ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν βοηθά το κόμμα αυτού του είδους η κριτική και η εσωστρέφεια.

Μετά την ομιλία του ο κ. Καμμένος αποχώρησε αμέσως, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη αναταραχή μεταξύ των στελεχών στη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πολιτικό «φλερτ» του προέδρου του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται αποδεκτό από στελέχη του κόμματος και προκαλεί αντιπαραθέσεις κυρίως από εκείνους που προέρχονται από τη ΝΔ.

Μετά τις αντιδράσεις των κορυφαίων στελεχών του κόμματος και τις αναταράξεις που προκλήθηκαν, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις 16.30 το απόγευμα της Δευτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου