Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ο Βρετανός ευρωβουλευτής ΦΑΡΑΖ ξαναχτύπησε!

Ο Βρετανός ευρωβουλευτής ΦΑΡΑΖ ξαναχτύπησε!:

ΦΑΡΑΖ:  ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΟ, ΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ

 

Δεν «γλιτώνει» το εγχείρημα του ευρώ με την προώθηση της τραπεζικής και δημοσιονομικής ένωσης, υποστήριξε στο Ευρωκοινοβούλιο ο εθνικιστής βρετανός ευρωβουλευτής.

Ο «συνήθης ύποπτος» των εντυπωσιακών τοποθετήσεων ενάντια στην Ευρωζώνη και την προώθηση της πλήρους ένωσης των χωρών μελών της ΕΕ Νάιτζελ Φαράζ, «ξαναχτύπησε» την Τετάρτη.

Μιλώντας στο Στρασβούργο και το Ευρωκοινοβούλιο, ο βρετανός ευρωβουλευτής εκτίμησε ότι δεν μπορεί να ενσωματωθεί ο ευρωπαϊκός νότος στο εγχείρημα του ευρώ.

«Οταν άρχισα να λέω εδώ μέσα ότι το όλο εγχείρημα του ευρώ ήταν κακοσχεδιασμένο και θα καταλήξει πολύ άσχημα, αντιμετώπισα έναν τοίχο από αυταπάτες και πρέπει να πω ότι όταν μία πραγματικά μοναχική προσπάθεια.


Τώρα ωστόσο αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων σε αυτή την αίθουσα που αναγνωρίζουν τα ελαττώματα του σχεδίου και σε όλη την Ευρώπη και την Ευρωζώνη ο μισός πληθυσμός έχει μετανιώνει που εντάχθηκε σε αυτό.

Αυτή την εβδομάδα είδα με ευχαρίστηση μία ακόμη ισχυρότερη φωνή να αναδύεται μεταξύ των ειδικών και της οικονομικής κοινότητας. Η δανέζικη Saxo Bank σημείωσε ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης συμπεριφέρονται σαν ναρκομανείς και αλκοολικοί -και πόσο δίκιο έχει.

Συνεχίζετε να παίρνετε το ίδιο φάρμακο που κάνει σε εσάς και στους λαούς της Ευρώπης τόσο μεγάλη ζημιά.

Ηρθε η ώρα να αναγνωρίσετε ότι τα μεσογειακά κράτη δεν «ταιριάζουν» στην Ευρωζώνη.

Εάν η επερχόμενη Σύνοδος προχωρήσει προς την τραπεζική και δημοσιονομική ένωση, δεν πρόκειται να βοηθήσει κανέναν, τελικά όλο αυτό θα καταρρεύσει».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου