Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012
ΣΧΟΛΙΟ: Μετα την εκταση που πηρε το συγκεκριμενο θεμα, η κυβερνηση με...φωνασκιες του ΥΠΕΘΑ κ.Π.Παναγιωτοπουλου προς τους στενους του συνεργατες και οχι με καποια επισημη ανακοινωση, προσπαθησε να αμβλυνει τις εντυπωσεις, λεγοντας ότι αυτο ''δεν προκειται ποτε να συμβει, γιατι δεν εχουμε σκοπο να παραδωσουμε η χώρα''!! (ΣΣ. Λιγο αργα βεβαια το θυμηθηκε και αυτος, λες και δεν ψηφισε πριν από λιγες μόνο ημέρες στη Βουλη, μετρα που διαλυουν τη χωρα στην κυριολεξια )!
Πάντως σε αυτό το δημοσιευμα θελω να διακινδυνευσω την προβλεψη και να προκαλεσω οποιον αναγνωστη θελει, να χρησιμοποιησει αυτό το κειμενο μετά από λίγο καιρό, όταν με ΦΕΚ θα ανακοινώνεται η κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας!
Τότε να μιλήσουμε ξανά, για να πούμε τι ακριβώς θα συμβεί όταν εφαρμοστεί το μέτρο μερικώς ή συνολικά και όταν τα στρατόπεδα το ένα μετά το άλλο θα ερημώνονται.
Προς το παρόν ας περιοριστούμε στο ρεπορτάζ και ο καθένας ας βγάλει συμπεράσματα. Εμείς πάντως κρούουμε το κουδίνι της ανησυχίας στον κάθε Έλληνα!
Πρόταση για την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας περιλαμβάνει το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (έχει επικρατήσει να ονομάζεται Εκθεση της Τρόικας), η οποία είδε την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας και φέρει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά το Eurogroup της Δευτέρας.Συγκεκριμένα, στη ……….
σελίδα 24, συνοδεία γραφημάτων αναφέρεται στην «συνεισφορά των δαπανών της Αμυνας, στη δημοσιονομική προσαρμογή». Η Εκθεση σημειώνει ότι τη δεκαετία 2000 – 2009, η Ελλάδα είχε σταθερά το υψηλότερο δαπάνες ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε.
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην εφαρμογή του Μνημονίου που οδήγησε στη μείωση των δαπανών. Η Εκθεση παρουσιάζει το σχέδιο μείωσης των λειτουργικών δαπανών κατά 62% και κατά 41% των μισθών και των συντάξεων των ενόπλων δυνάμεων, για την περίοδο 2009 – 2016.
Η συγκεκριμένη παράγραφος ολοκληρώνεται με την επίμαχη φράση: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών, αλλά κάτι τέτοιο θα απαιτούσε την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών (e-procurement) και την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου